ACEPTAR
Aquesta web només utilitzarà cookies analítiques si vostè accepta expressament la seva instal · lació al seu navegador. Obtingui més informació a la nostra Política de Cookies

Alcaldia oberta - Ajuntament de Begues

<< Tornar

Canviem el món des dels municipis

Demà dissabte posem en marxa a Begues una nova edició de la proposta metropolitana pels Drets Humans ‘Tenim drets, teixim llibertats’

Una part fonamental dels grans reptes que ens esperen al futur immediat exigeixen una actuació global. Les grans migracions o la crisi mediambiental, per posar dos exemples, són problemes que tenen un abast que exigeix que actuem, més que com a països, com a planeta. Però per arribar a aquest punt de front comú hem de sumar moltes petites parts.

Amb la voluntat d’involucrar els municipis en aquesta idea d’acció global, des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) es posava en marxa al llarg dels darrers anys la campanya ‘Tenim drets, teixim llibertats’ que reflexiona en clau global des d’una mirada local sobre els Drets Humans. La quarta edició d’aquesta proposta, que implica a més de Begues les poblacions de Corbera, Montcada i Reixach, la Palma de Cervelló, Sant Adrià de Besòs, Sant Climent de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat, arrenca aquest dissabte al nostre poble.

En aquesta ocasió el projecte ens convida a reflexionar des de les poblacions implicades en l’ús que fem dels plàstics i en com aquests afecten el nostre planeta.

M’agradaria convidar-vos a tots i a totes a prendre part d’aquest programa, obert al conjunt de la ciutadania, ja que les solucions als problemes que se’ns plantegen ens impliquen en bona mesura a tots els ciutadans i ciutadanes. En el cas dels plàstics és evident que és imprescindible que apliquem un canvi d’hàbits a les nostres rutines. Nosaltres, les persones que habitem el planeta, hem de ser el principal motor que provoqui les grans transformacions que hem d’assolir.

Sé que de vegades és més senzill pensar que han de ser els governs i les institucions internacionals els únics responsables d’establir un nou paradigma. Però no podem oblidar que som les persones les que escollim els governs i els representants en aquestes institucions i que, amb les nostres actituds, marquem les agendes polítiques. No deleguem una responsabilitat que també és nostra i que també és individual.

‘Tenim drets, teixim llibertats’ és una eina excel·lent per a començar a treballar en comú des de la nostra acció particular. El planeta ens necessita a tots i a totes.

Contacta
amb l'alcaldessa
Adreceu els vostres comentaris omplint el següent formulari

Nom:
E-mail:
Missatge:
Què és aquest web?Alcaldia Oberta és un espai virtual creat per a facilitar l’accés de la ciutadania a la gestió municipal. A més d’oferir la possibilitat de contactar directament amb l’alcaldessa, també inclou informació i reflexions al voltant dels diferents àmbits municipals i institucionals.
Etiquetes
transparència (13) · 2019 (10) · ensenyament (5) · abocador (4) · camí ral (9) · cinema (1) · participació (29) · explosió (1) · participació, (1) · AMI (5) · seguretat (13) · pobresa energètica, (1) · llei (3) · sostenibilitat (7) · reflexions (3) · subvencions (4) · consulta (11) · pressupostos (13) · habitatge (2) · família (7) · refugiats (1) · patrimoni; (22) · 2014 (2) · civisme (8) ·  (247) · infants (3) · hospital (1) · parc del garraf (7) · tapatast (2) · 25N (3) · entitats (24) · salut (2) · gent gran (16) · parellada (1) · 9N (5) · mobilitat (7) · empresa (2) · 902 (2) · sanitat (4) · petit casal (1) · solidaritat (13) · parc metropolità (2) · Nadal (8) · eleccions (8) · felicitació (2) · 2017 (3) · biblioteca (6) · serveis (26) · Eramprunyà (1) · AMB (7) · ocupació (4) · LOEPSF (2) · coronavirus (17) · pagesia (2) · reflexions (275) · tecnologia (5) · ordenances (2) · esport (11) · yu (1) · medi ambient (23) · lleure (31) · carnestoltes (1) · finançament (2) · 2018 (4) · pedrera (4) · catalunya (25) · alcaldia (16) · desnonaments (1) · patrimoni (17) · pobresa energètica (1) · aplec (1) · patrimoni; (9) · centre de dia (2) · comerç (10) · telecomunicacions (2) · equipaments (12) · dona (10) · parlament (3) · LRSAL (4) · policia local (7) · joventut (11) · carretera (2) · ermita (3) · alta tensió (4) · alcohol (1) · 2016 (1) · Bruguers (1) · cultura (35) · diputació de barcelona (4) · festa major (10) · OAC (1) · centre cívic (9)