Alcaldia oberta - Ajuntament de Begues

<< Tornar

Begues diu a no a la reforma del sistema educatiu

Ens preparem per a posar el punt i final a un curs escolar i ho fem sota la preocupació dels canvis que per al proper haurà de suposar la reforma del sistema educatiu a través de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE).

El ple municipal de Begues posava aquest dimecres, 29 de maig, veu i paraules a aquesta preocupació a través de l’aprovació d’una moció contra aquesta llei i a favor del model lingüístic i curricular de l’escola catalana.

Perquè el que el govern del Partit Popular pretén aconseguir amb aquesta legislació és acabar amb un model que s’ha demostrat efectiu i integrador al llarg dels trenta anys d’escoles catalanes. Estem parlant d’una forma d’educar en la qual l’idioma no només no ha estat una frontera per a dividir, sinó que s’ha aconseguit que esdevingui la principal eina d’integració amb la que comptem a Catalunya. Aquesta llei arriba als nostres centres educatius amb la voluntat de solucionar un problema que, senzillament, no existeix.

Com a catalans, nascuts o no Catalunya, que som els que aquí hi vivim, podem afirmar amb orgull que al nostre país no existeix cap tipus de conflictivitat social, problema de convivència o impediment en el desenvolupament personal i professional que derivi del nostre model educatiu. Crec que seria una minoria la que, fins i tot entre els simpatitzants del PP, podria considerar que la llengua els hi suposa un problema o un entrebanc en el seu dia a dia.

Quins criteris pedagògics persegueix doncs aquesta reforma? Més enllà del que suposa per al nostre model lingüístic estem parlant d’una proposta que deixa de banda l’educació en valors a favor d’un model purament resultadista. O el que és el mateix. Ens proposa un salt enrere en el temps fins a retornar a una escola centrada exclusivament en introduir coneixements al cap dels alumnes. I no una escola que es preocupi també, com succeeix a l’actualitat als centres, per a crear els millors ciutadans i ciutadanes del futur.

A Begues tenim clar quina és l’escola que volem.
Contacta
amb l'alcaldessa
Adreceu els vostres comentaris omplint el següent formulari

Nom:
E-mail:
Missatge:
Què és aquest web?Alcaldia Oberta és un espai virtual creat per a facilitar l’accés de la ciutadania a la gestió municipal. A més d’oferir la possibilitat de contactar directament amb l’alcaldessa, també inclou informació i reflexions al voltant dels diferents àmbits municipals i institucionals.
Etiquetes
centre de dia (2) ·  (305) · pressupostos (16) · cultura (39) · seguretat (14) · llei (3) · medi ambient (28) · camí ral (9) · abocador (4) · Eramprunyà (1) · catalunya (26) · LOEPSF (2) · participació (35) · finançament (2) · ordenances (2) · refugiats (1) · ensenyament (7) · OAC (1) · patrimoni; (9) · biblioteca (6) · dona (12) · sostenibilitat (8) · centre cívic (9) · sanitat (5) · civisme (8) · explosió (1) · empresa (2) · 9N (5) · tecnologia (7) · parc metropolità (2) · 25N (4) · 2017 (3) · gent gran (17) · subvencions (5) · participació, (1) · pagesia (2) · aplec (1) · AMB (7) · 2014 (2) · Nadal (10) · 2019 (10) · policia local (7) · felicitació (2) · reflexions (289) · parellada (1) · pedrera (4) · parlament (3) · ocupació (4) · carretera (2) · desnonaments (1) · parc del garraf (7) · eleccions (10) · patrimoni (21) · hospital (1) · alcohol (1) · ermita (3) · alta tensió (4) · salut (3) · alcaldia (16) · pobresa energètica, (1) · coronavirus (31) · yu (1) · 2016 (1) · joventut (14) · reflexions (5) · esport (12) · solidaritat (15) · AMI (5) · pobresa energètica (2) · serveis (27) · festa major (11) · carnestoltes (2) · patrimoni; (22) · família (8) · habitatge (2) · comerç (13) · tapatast (2) · 2018 (4) · LRSAL (4) · diputació de barcelona (4) · telecomunicacions (2) · cinema (1) · Bruguers (1) · transparència (18) · infants (6) · petit casal (1) · lleure (31) · consulta (11) · mobilitat (10) · 902 (4) · equipaments (12) · entitats (28)