ACEPTAR
Aquesta web noms utilitzar cookies analtiques si vost accepta expressament la seva instal laci al seu navegador. Obtingui ms informaci a la nostra Poltica de Cookies

Alcaldia oberta - Ajuntament de Begues

<< Tornar

Promovent la nostra llengua

El primer dictat popular ens servia per a commemorar l’Any Pompeu Fabra i per a posar en valor la nostra llengua comuna

Aquest passat divendres l’Ajuntament, amb el suport de la Plataforma per la Llengua, Òmnium Cultural i la Biblioteca La Ginesta, organitzava el primer Dictat Popular Català de Begues. L’activitat, que convidava a totes les persones que hi volguessin participar a demostrar els seus coneixements del català escrit, va aconseguir ser tot un èxit de participació.

Més enllà del caire competitiu del dictat, aquest ens servia per tal de recordar la figura de Pompeu Fabra en el 150è aniversari del seu naixement. D’alguna manera, segle i mig després, els beguetans i beguetanes vam fer palès que el seu esforç per donar vida a la nostra llengua va ser un èxit i que avui el català és un idioma reconegut més enllà de les llars, és un vehicle de cultura i és un signe d’identitat. No són fites menors les que va aconseguir en Fabra.

Tot i els atacs que ha rebut en els darrers temps, les persones que vivim en aquest país sabem que el català no és una llengua que s’empri per a separar o diferenciar. No existeix cap llengua ni cap país que faci servir un idioma per a una altra cosa que no sigui per a comunicar-se, per a estrènyer llaços i per a afavorir la convivència.

Això ho saben molt bé els milers de persones que, arribades des d’altres indrets, cada anys s’esforcen en parlar i escriure la nostra llengua comuna o els alumnes dels centres escolars que veuen en el català la llengua de l’aprenentatge, la llengua amb la que comparteixen les seves primeres experiències.

Seguint aquest exemple el dictat celebrat al nostre municipi va incloure un premi especial per a alumnes dels cursos de català per a adults que es promouen a la nostra vila. Ells i elles, de la mà de les persones catalanoparlants que mostrem la nostra estima per la llengua, mantenim viva la flama que Pompeu Fabra ens va ajudar a encendre. No deixem que s’apagui.

Contacta
amb l'alcaldessa
Adreceu els vostres comentaris omplint el segent formulari

Nom:
E-mail:
Missatge:
Qu s aquest web?Alcaldia Oberta s un espai virtual creat per a facilitar laccs de la ciutadania a la gesti municipal. A ms doferir la possibilitat de contactar directament amb lalcaldessa, tamb inclou informaci i reflexions al voltant dels diferents mbits municipals i institucionals.
Etiquetes
cinema (1)  cultura (38)  parc del garraf (7)  reflexions (288)  mobilitat (8)  petit casal (1)  comer (12)  empresa (2)  esport (11)  subvencions (5)  Nadal (10)  felicitaci (2)  civisme (8)  parlament (3)  sostenibilitat (8)  joventut (12)  festa major (11)  finanament (2)  catalunya (25)  aplec (1)  cam ral (9)  AMI (5)  llei (3)  ermita (3)  ensenyament (6)  refugiats (1)  parc metropolit (2)  patrimoni; (22)  25N (3)  OAC (1)  equipaments (12)  serveis (27)   (281)  reflexions (4)  carretera (2)  pobresa energtica, (1)  entitats (26)  explosi (1)  coronavirus (31)  centre de dia (2)  sanitat (5)  tapatast (2)  alcaldia (16)  transparncia (16)  LRSAL (4)  carnestoltes (1)  biblioteca (6)  solidaritat (13)  parellada (1)  2014 (2)  eleccions (10)  hospital (1)  policia local (7)  yu (1)  gent gran (17)  LOEPSF (2)  diputaci de barcelona (4)  participaci, (1)  AMB (7)  medi ambient (25)  patrimoni; (9)  desnonaments (1)  consulta (11)  pressupostos (14)  alcohol (1)  lleure (31)  902 (2)  2019 (10)  9N (5)  participaci (32)  abocador (4)  pedrera (4)  telecomunicacions (2)  infants (4)  salut (3)  2016 (1)  patrimoni (19)  Bruguers (1)  tecnologia (6)  Erampruny (1)  famlia (7)  centre cvic (9)  seguretat (13)  habitatge (2)  ordenances (2)  2018 (4)  dona (11)  2017 (3)  pobresa energtica (2)  alta tensi (4)  pagesia (2)  ocupaci (4)