ACEPTAR
Aquesta web només utilitzarà cookies analítiques si vostè accepta expressament la seva instal · lació al seu navegador. Obtingui més informació a la nostra Política de Cookies

Alcaldia oberta - Ajuntament de Begues

<< Tornar

Una manera diferent de desplaçar-se

Demà celebrem l’acte central de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, una activitat que ens convida a reflexionar

Quin impacte té la manera en que ens desplacem sobre el nostre entorn i sobre el nostre futur? Quines alternatives al cotxe tenim al nostre abast? Què està a les nostres mans per tal de canviar l’actual model de mobilitat? A aquestes i d’altres preguntes ens convida a buscar resposta la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que se celebra aquests dies. Begues se sumarà novament a la proposta demà, a l'aparcament de l'antic Goula a partir de les 11 h, amb una jornada amb tallers infantils i amb la possibilitat de fer servir bicicletes elèctriques.

La idea és tan senzilla, i tan complexa alhora, com provocar una reflexió individual de tots els beguetans i beguetanes. Perquè quan hem de fer front a una qüestió d’aquest abast és imprescindible que sigui el major nombre de persones el que s’hi sumi. Per aquest motiu m’agradaria aprofitar aquesta data per a convidar-vos a pensar en opcions més respectuoses amb el medi ambient que els vehicles privats i que alhora poden ser també més saludables per a nosaltres mateixos.

Per a l’Ajuntament aquest replantejament de la mobilitat ha esdevingut una prioritat al llarg dels darrers anys. Hem incorporat punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, hem impulsat una millora en el transport públic amb una major freqüència d’autobusos o hem potenciat la presència de carrils bici als nostres carrers. Som conscients de que en el fons de la qüestió es troba la preferència i les necessitats de cada beguetà i beguetana, però com a administració hem de posar totes les facilitats al nostre abast per a afavorir d’altres formes de transport.

Més enllà de l’avantatge mediambiental i per a la nostra salut que se’n deriva de caminar o de fer servir la bicicleta, encara m’agradaria sumar un punt a favor més. Begues és un municipi que val la pena transitar a peu de carrer. Estem en un punt privilegiat de l’àrea metropolitana de Barcelona, comptem amb un patrimoni magnífic i, el que encara és més important, podrem trobar-nos i compartir els espais públics amb els nostres veïns i veïnes. Per paradoxal que pugui semblar, deixar el cotxe a casa de vegades ens ajuda a escurçar les distàncies amb la resta de beguetans i beguetanes.

Reflexionem i actuem.

Contacta
amb l'alcaldessa
Adreceu els vostres comentaris omplint el següent formulari

Nom:
E-mail:
Missatge:
Què és aquest web?Alcaldia Oberta és un espai virtual creat per a facilitar l’accés de la ciutadania a la gestió municipal. A més d’oferir la possibilitat de contactar directament amb l’alcaldessa, també inclou informació i reflexions al voltant dels diferents àmbits municipals i institucionals.
Etiquetes
yu (1) · 25N (3) · gent gran (16) · festa major (10) · carretera (2) · 9N (5) · lleure (31) · Eramprunyà (1) · ordenances (2) · camí ral (9) · ocupació (4) · participació (30) · refugiats (1) · AMB (7) · pressupostos (13) · infants (3) · transparència (14) · ermita (3) · medi ambient (23) · parc del garraf (7) · centre cívic (9) · joventut (11) · cultura (35) · telecomunicacions (2) · ensenyament (6) · reflexions (3) · consulta (11) · 2019 (10) · habitatge (2) · dona (10) · policia local (7) · LOEPSF (2) · pedrera (4) · pagesia (2) · hospital (1) · tapatast (2) · seguretat (13) · LRSAL (4) · aplec (1) · 2018 (4) · salut (2) · tecnologia (5) · 902 (2) · alcaldia (16) · parlament (3) · catalunya (25) · equipaments (12) · cinema (1) · sanitat (4) · centre de dia (2) · comerç (10) · patrimoni; (22) · mobilitat (7) · finançament (2) · entitats (25) · felicitació (2) ·  (251) · reflexions (278) · solidaritat (13) · família (7) · esport (11) · biblioteca (6) · Nadal (8) · 2014 (2) · parc metropolità (2) · civisme (8) · sostenibilitat (7) · 2017 (3) · petit casal (1) · participació, (1) · pobresa energètica, (1) · patrimoni (17) · llei (3) · 2016 (1) · explosió (1) · Bruguers (1) · diputació de barcelona (4) · alta tensió (4) · subvencions (4) · alcohol (1) · empresa (2) · eleccions (8) · patrimoni; (9) · parellada (1) · abocador (4) · coronavirus (18) · desnonaments (1) · serveis (27) · pobresa energètica (2) · OAC (1) · AMI (5) · carnestoltes (1)