ACEPTAR
Aquesta web només utilitzarà cookies analítiques si vostè accepta expressament la seva instal · lació al seu navegador. Obtingui més informació a la nostra Política de Cookies

Alcaldia oberta - Ajuntament de Begues

<< Tornar

Qui érem i qui som

L’exposició “Begues, una època oblidada. Jaume Petit Ros, un prohom de Begues (1865-1947)” es pot visitar fins el proper dia 29, de moment

Quan algú ens explica una història sobre els nostres avis no podem evitar sentir-nos més a prop de les nostres arrels i refermar-nos en qui som. Segurament tots i totes ens hem vist en algun moment descobrint sorpresos com ens assemblem a una tieta o sentint un cert orgull en descobrir en els nostres fills un tret de la personalitat molt característic dels nostres pares. Mentre més sabem de les nostres famílies, més sabem de nosaltres mateixos.

Això no passa únicament amb els parents. També podem tenir un sentiment similar quan coneixem millor el lloc en el que vivim i la gent que hi va viure abans que nosaltres. Apropar-nos a la nostra història comuna també ens permet entendre moltes coses del present i ens ajuda a estrènyer llaços amb el nostre entorn.

Aquest és un dels principals valors que trobem en l’exposició “Begues, una època oblidada. Jaume Petit Ros, un prohom de Begues (1865-1947)” que fins el proper 29 de juliol podrem visitar al Petit Casal. La mostra se centra en una figura clau del nostre passat i en uns anys decisius per entendre com som avui en dia. L'exposició ha estat possible gràcies a l’esforç de quatre persones que han treballat incansablement per extreure a la llum tota la informació de qui va ser i què va fer Jaume Petit i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Begues i de la Fundació Privada del Col·legi Bosch.

No es tracta doncs simplement de mirar el que hem deixat enrere. Aquesta exposició ens ajuda a saber més sobre com hem evolucionat com a poble, de quina manera van aparèixer alguns dels edificis més emblemàtics de la nostra població o com s’ha anat forjant el tarannà dels beguetans i les beguetanes al llarg de les dècades. És, en definitiva, molt més que un simple esdeveniment cultural. I el que és més important, totes les vendes del llibre editat paral·lament a la mostra aniran destinades a la fundació Miquel Valls que treballa per donar suport als malalts i a les famílies que pateixen l’Esclerosi Lateral Amiotròfica, l'ELA.

M’agradaria convidar-vos a visitar “Begues, una època oblidada. Jaume Petit Ros, un prohom de Begues (1865-1947)” i a que ho feu com qui agafa un àlbum de fotos de la seva pròpia família. En aquesta iniciativa ens podem reconèixer tots i totes.

Contacta
amb l'alcaldessa
Adreceu els vostres comentaris omplint el següent formulari

Nom:
E-mail:
Missatge:
Què és aquest web?Alcaldia Oberta és un espai virtual creat per a facilitar l’accés de la ciutadania a la gestió municipal. A més d’oferir la possibilitat de contactar directament amb l’alcaldessa, també inclou informació i reflexions al voltant dels diferents àmbits municipals i institucionals.
Etiquetes
sanitat (5) · consulta (11) · diputació de barcelona (4) · patrimoni (20) · mobilitat (8) · esport (11) · 25N (3) · parc del garraf (7) · patrimoni; (22) · centre de dia (2) · finançament (2) · explosió (1) · biblioteca (6) · civisme (8) · LRSAL (4) · 2017 (3) · ermita (3) · tapatast (2) · AMI (5) · transparència (16) · abocador (4) · comerç (12) · ensenyament (6) · AMB (7) · parellada (1) · serveis (27) · carretera (2) · sostenibilitat (8) · empresa (2) · camí ral (9) · pobresa energètica (2) · patrimoni; (9) · salut (3) · festa major (11) · parlament (3) · felicitació (2) · lleure (31) · 2016 (1) · infants (4) · 902 (2) · 2019 (10) · alcaldia (16) · yu (1) · desnonaments (1) · joventut (12) · pagesia (2) · participació (32) · pedrera (4) · participació, (1) · hospital (1) · habitatge (2) · alta tensió (4) · equipaments (12) · reflexions (289) · dona (11) · OAC (1) · petit casal (1) · pressupostos (14) · família (7) · catalunya (26) · centre cívic (9) · refugiats (1) · ocupació (4) · entitats (26) · cinema (1) · aplec (1) · seguretat (13) · subvencions (5) · coronavirus (31) · policia local (7) · Bruguers (1) · alcohol (1) · llei (3) · 9N (5) ·  (284) · telecomunicacions (2) · parc metropolità (2) · solidaritat (13) · 2014 (2) · gent gran (17) · eleccions (10) · ordenances (2) · LOEPSF (2) · cultura (38) · tecnologia (6) · Eramprunyà (1) · pobresa energètica, (1) · Nadal (10) · 2018 (4) · medi ambient (25) · reflexions (4) · carnestoltes (1)