ACEPTAR
Aquesta web només utilitzarà cookies analítiques si vostè accepta expressament la seva instal · lació al seu navegador. Obtingui més informació a la nostra Política de Cookies

Alcaldia oberta - Ajuntament de Begues

<< Tornar

Orgullosa del poble català

Al llarg dels darrers dies els catalans i catalanes han estat a l’alçada d’un moment històric tan exigent com el que vivim avui en dia

Aquesta darrera setmana ha estat tan carregada d’informació i d’emocions que sembla que hagin passat molt més que set dies. Hem viscut un referèndum que s’ha celebrat tot i l’oposició d’un estat que ha contestat amb una violència injustificable. I seguidament hem vist com reaccionava el poble català amb dignitat i fermesa.

Personalment el que més m’ha omplert d’orgull en aquests dies ha estat l’esperit de convivència i democràcia que hem tingut la possibilitat de demostrar. Al contrari del que molts s’esforcen a explicar a base de mentides o mitges veritats, el procés en el que ens trobem immersos és tolerant i inclusiu. Tots hem pogut veure gent manifestant-se els uns al costat dels altres amb banderes diferents però defensant una mateixa idea: que hem de poder expressar-nos en llibertat i que la repressió no pot ser mai una resposta.

No em puc estar en tot cas de deixar de condemnar les terribles imatges que ens va deixar l’1 d’octubre en forma de càrregues policials, de col·legis electorals assaltats i de centenars de persones ferides. Es fa difícil d’entendre com és possible que un referèndum nascut des del respecte per les diferències ideològiques i que únicament pretenia que els catalans i catalanes ens expresséssim lliurement a través de les urnes, hagi desembocat en aquest esclat de violència.

Com a representant pública que sóc d’un municipi català només puc sentir vergonya pel tracte rebut i haig d’exigir de l’Estat i dels seus representats que tornin a la via de la política. Perquè la política és l’única eina que tenim, a dia d’avui, per arribar a una solució d’aquest conflicte.

En tot cas no deixa de ser curiós com, tot i la rellevància del moment històric, la nostra societat continua amb la seva vida del dia a dia, com ens imposem la necessitat de continuar fent la nostra vida. Així, aquest cap de setmana a Begues ens arriba un dels moments destacats del nostre calendari com és la celebració de la Mostra d’Entitats.

Voldria doncs animar-vos a donar suport al nostre teixit associatiu. Al municipi tenim la gran sort de comptar amb molta gent que treballa dia a dia per tal de que la resta de beguetans i beguetanes gaudim amb les seves propostes culturals, solidàries, formatives o esportives. Aquest diumenge podem fer costat a aquestes entitats i conèixer una mica millor tot el que poden oferir-nos. I és molt!
Contacta
amb l'alcaldessa
Adreceu els vostres comentaris omplint el següent formulari

Nom:
E-mail:
Missatge:
Què és aquest web?Alcaldia Oberta és un espai virtual creat per a facilitar l’accés de la ciutadania a la gestió municipal. A més d’oferir la possibilitat de contactar directament amb l’alcaldessa, també inclou informació i reflexions al voltant dels diferents àmbits municipals i institucionals.
Etiquetes
ocupació (4) · 2017 (3) · biblioteca (6) · pressupostos (14) · parc metropolità (2) · pobresa energètica, (1) · 902 (2) · infants (4) · 2018 (4) · tapatast (2) · hospital (1) · reflexions (289) · LOEPSF (2) · 25N (3) · habitatge (2) · patrimoni; (22) · pagesia (2) · reflexions (4) · esport (11) · finançament (2) · ermita (3) · parc del garraf (7) · medi ambient (25) · parellada (1) · serveis (27) · carnestoltes (1) · llei (3) · entitats (26) · transparència (16) · cinema (1) · 9N (5) · aplec (1) · civisme (8) · pedrera (4) · 2014 (2) · equipaments (12) · AMB (7) · mobilitat (8) · patrimoni; (9) · Eramprunyà (1) · Nadal (10) · salut (3) · comerç (12) · OAC (1) · carretera (2) · explosió (1) · felicitació (2) · lleure (31) · patrimoni (20) · centre cívic (9) · participació (32) · joventut (12) · tecnologia (6) · eleccions (10) · petit casal (1) · 2016 (1) · gent gran (17) · policia local (7) · refugiats (1) · alta tensió (4) · seguretat (13) · solidaritat (13) · subvencions (5) · parlament (3) · empresa (2) · 2019 (10) · catalunya (26) · ensenyament (6) · dona (11) · alcohol (1) · diputació de barcelona (4) · LRSAL (4) · sanitat (5) ·  (284) · camí ral (9) · sostenibilitat (8) · AMI (5) · família (7) · festa major (11) · yu (1) · pobresa energètica (2) · centre de dia (2) · telecomunicacions (2) · desnonaments (1) · abocador (4) · consulta (11) · participació, (1) · ordenances (2) · alcaldia (16) · cultura (38) · coronavirus (31) · Bruguers (1)