ACEPTAR
Aquesta web només utilitzarà cookies analítiques si vostè accepta expressament la seva instal · lació al seu navegador. Obtingui més informació a la nostra Política de Cookies

Alcaldia oberta - Ajuntament de Begues

<< Tornar

Begues, exponent de sostenibilitat

Des de l’Ajuntament entenem perfectament el privilegi de viure en un entorn com el nostre i actuem en conseqüència

Aquest passat dilluns Begues era el punt de partida de l’avaluació que està realitzant la federació Europarc per a atorgar la Carta Europea de Turisme Sostenible als parcs del Garraf, Olèrdola i del Foix. Al nostre municipi ens reuníem representants dels territoris implicats amb l’avaluadora que haurà de decidir si podem disposar d’aquest reconeixement a la nostra aposta per la sostenibilitat. L’ocasió em va permetre posar sobre la taula el treball que es realitza des del municipi en aquest àmbit, i no és poc.

Al nostre poble tenim molt clar que vivim en un espai privilegiat i també sabem que per a que continuï sent així hem de prendre les mesures adequades. El desenvolupament que hem viscut al llarg de les darreres dècades del segle XX ha estat font de molts beneficis socials. Però també ha originat nombrosos problemes, especialment mediambientals, que són un repte per a aquest segle XXI.

A Begues promovem l’ús d’energies renovables com la biomassa; disposem d’un programa de silvopastura amb cabres per eliminar de manera natural l’excés de sotabosc i apliquem un pla de protecció d’incendis destinat a evitar que el foc acabi en un moment amb el que s’ha creat durant tants anys. Però portem la relació amb el nostre entorn més enllà i promovem actuacions divulgatives, acollint el punt d’informació del parc del Garraf al Petit Casal; culturals, col·laborant amb el Centre Experimental de les Arts Vallgrassa o participant d’accions de foment de la producció de proximitat com són la Fira d’Artesania o el programa el Parc a Taula.

La posada en valor del lloc que ocupem és present a la feina de bona part de les àrees municipals i una constant en els polítiques municipals que promovem des de l’Ajuntament. Així al llarg dels darrers anys hem aconseguit fites mediambientals tan destacables com la restauració de l’antiga pedrera Montau II i hem intensificat els treballs per a aconseguir actuacions com la reparació de la part de l’abocador del Garraf situat al nostre terme municipal.

Ens estimem Begues. Sabem que un dels principals patrimonis amb els que comptem és paisatge que veiem des de les nostres finestres i, com a qualsevol família, volem passar-lo a les properes generacions encara més ric i valuós de com el vam rebre.

Contacta
amb l'alcaldessa
Adreceu els vostres comentaris omplint el següent formulari

Nom:
E-mail:
Missatge:
Què és aquest web?Alcaldia Oberta és un espai virtual creat per a facilitar l’accés de la ciutadania a la gestió municipal. A més d’oferir la possibilitat de contactar directament amb l’alcaldessa, també inclou informació i reflexions al voltant dels diferents àmbits municipals i institucionals.
Etiquetes
2018 (3) · tecnologia (4) · cultura (24) · festa major (8) · serveis (22) · carnestoltes (1) ·  (159) · dona (8) · patrimoni (12) · pagesia (1) · 9N (5) · 25N (2) · biblioteca (6) · medi ambient (15) · participació (24) · hospital (1) · empresa (1) · ermita (3) · alcohol (1) · Bruguers (1) · tapatast (2) · comerç (8) · LRSAL (4) · reflexions (192) · explosió (1) · finançament (2) · família (6) · Nadal (5) · llei (3) · centre cívic (9) · esport (8) · desnonaments (1) · equipaments (7) · patrimoni; (9) · parellada (1) · salut (1) · AMI (5) · pressupostos (10) · AMB (6) · policia local (6) · centre de dia (2) · eleccions (8) · felicitació (2) · refugiats (1) · aplec (1) · camí ral (9) · 902 (1) · transparència (12) · ensenyament (5) · alcaldia (16) · alta tensió (4) · solidaritat (9) · entitats (17) · sostenibilitat (3) · ordenances (2) · abocador (4) · gent gran (11) · 2014 (2) · sanitat (3) · parlament (3) · consulta (10) · petit casal (1) · seguretat (12) · carretera (2) · yu (1) · lleure (25) · parc metropolità (2) · reflexions (2) · pobresa energètica (1) · 2016 (1) · parc del garraf (6) · 2017 (3) · pobresa energètica, (1) · telecomunicacions (2) · LOEPSF (2) · infants (2) · pedrera (4) · diputació de barcelona (4) · mobilitat (5) · joventut (9) · civisme (7) · ocupació (3) · Eramprunyà (1) · cinema (1) · subvencions (3) · catalunya (19) · patrimoni; (22)
BeguesApp