ACEPTAR
Aquesta web noms utilitzar cookies analtiques si vost accepta expressament la seva instal laci al seu navegador. Obtingui ms informaci a la nostra Poltica de Cookies

Alcaldia oberta - Ajuntament de Begues

<< Tornar

Ni una menys

El 25 de novembre ens torna a convidar a pensar què podem fer per acabar amb la xacra de la violència masclista

Cap forma de violència és comprensible o justificable. Però encara ho és menys quan la violència s’exerceix posant com a excusa l’amor per la persona agredida. Tot i així, per increïble que continuï semblant-nos, és una realitat dolorosament propera i quotidiana: aquestes agressions masclistes existeixen i no sembla que estiguin properes a deixar de donar-se.

Tot i el que hem evolucionat com a societat, malgrat els avenços en tots els àmbits del coneixement que continuen sorprenent-nos, no hem estat capaços d’eradicar aquesta xacra. I aquest és un fet que ens ha de portar a una reflexió de conjunt. Avui, Dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones, és necessari que dediquem, ni que sigui un minut, a la qüestió.

Podríem potser pensar que aquesta és una circumstància sobre la que no podem actuar perquè neix i es reprodueix en la intimitat de les llars, en la vida privada de les dones agredides i dels seus agressors. Però ens estaríem equivocant. Tant les dones que pateixen els maltractaments com els que els hi infringeixen han crescut amb nosaltres, han estat educats al nostre costat i ens creuem amb ells en el nostre dia a dia.

Tots nosaltres podem ser doncs també agents del canvi. A Begues en sabem molt de portar l’educació a tots els àmbits del municipi. Cada persona pot ser una veu que eduqui en la idea de que l’amor és no s’exigeix ni es reclama, sinó que es dóna i es regala. Cada veí i veïna pot retreure les actituds masclistes que ens envolten diàriament i que, per inofensives que ens puguin semblar, es troben en la gènesi de molts comportaments violents. I en última instància, cada beguetà i beguetana ha de saber quan ha de denunciar una situació en la què sospiti que s’està produint una agressió masclista. No existeix ingerència en la intimitat quan algú, emparant-se en la privacitat, abusa de la seva parella o exparella.

En definitiva, avui és un dia per pensar no només en la magnitud del problema, sinó també en què podem fer per posar-li solució. Avui tots hem de fer nostre la frase “ni una menys”.

Contacta
amb l'alcaldessa
Adreceu els vostres comentaris omplint el segent formulari

Nom:
E-mail:
Missatge:
Qu s aquest web?Alcaldia Oberta s un espai virtual creat per a facilitar laccs de la ciutadania a la gesti municipal. A ms doferir la possibilitat de contactar directament amb lalcaldessa, tamb inclou informaci i reflexions al voltant dels diferents mbits municipals i institucionals.
Etiquetes
parlament (3)  comer (12)  mobilitat (8)  consulta (11)  yu (1)  catalunya (26)  2018 (4)  finanament (2)  equipaments (12)  seguretat (13)  cam ral (9)  felicitaci (2)  festa major (11)  25N (3)  alcaldia (16)  eleccions (10)  serveis (27)  diputaci de barcelona (4)  pedrera (4)  policia local (7)  OAC (1)  parc del garraf (7)  lleure (31)  transparncia (16)  patrimoni (20)  ordenances (2)  dona (11)  joventut (12)  carnestoltes (1)  902 (2)  medi ambient (25)  pagesia (2)  entitats (26)  ermita (3)  alta tensi (4)  gent gran (17)  LOEPSF (2)  9N (5)  pobresa energtica, (1)  refugiats (1)  centre cvic (9)  alcohol (1)  abocador (4)  pobresa energtica (2)  Bruguers (1)  hospital (1)  llei (3)  petit casal (1)  subvencions (5)  cinema (1)  participaci (32)  tapatast (2)  salut (3)  carretera (2)  habitatge (2)  civisme (8)  reflexions (289)  parellada (1)  desnonaments (1)   (284)  2017 (3)  AMI (5)  patrimoni; (9)  ensenyament (6)  ocupaci (4)  telecomunicacions (2)  aplec (1)  pressupostos (14)  LRSAL (4)  infants (4)  empresa (2)  famlia (7)  solidaritat (13)  explosi (1)  patrimoni; (22)  2014 (2)  esport (11)  participaci, (1)  centre de dia (2)  Nadal (10)  coronavirus (31)  AMB (7)  sostenibilitat (8)  parc metropolit (2)  cultura (38)  2016 (1)  tecnologia (6)  2019 (10)  Erampruny (1)  biblioteca (6)  reflexions (4)  sanitat (5)