ACEPTAR
Aquesta web noms utilitzar cookies analtiques si vost accepta expressament la seva instal laci al seu navegador. Obtingui ms informaci a la nostra Poltica de Cookies

Alcaldia oberta - Ajuntament de Begues

<< Tornar

Celebrem el nostre passat

La Festa del Most torna a donar-nos l’oportunitat de recordar d’on venim d’una manera lúdica

Si avui pensem que va haver-hi un moment en el que a Begues el cultiu de la vinya era fonamental en el nostre dia a dia, ens podria arribar a semblar mentida. Però va ser així com ens ho recorda la celebració de la Festa del Most que arriba, puntual com cada any, aquest cap de setmana, tercer diumenge del mes d’octubre. Al nostre poble agraíem les collites de raïm amb una festa, celebrant el fruit del treball dur i de l’esforç d’aquells beguetans i beguetanes. Avui en dia perviu la celebració tot i que ja no som aquell poble petit i rural.

És una sort que el pas dels anys no hagi fet desaparèixer aquesta festa perquè ara ens serveix per recordar-nos d’on venim. A Begues la majoria de persones es guanya la vida lluny del camp però tenim una història comuna que nosaltres mateixos ens hem d’esforçar per mantenir i donar a conèixer.

La Festa del Most és, a més, una d’aquelles tradicions que podem preservar amb major facilitat ja que el seu caire de celebració ens facilita que sigui un èxit any rere any. D’aquesta manera un cop més es donaran la mà al llarg de dos dies el vi, la gastronomia i la tradició. Voldria aprofitar per destacar en aquest sentit la participació de dues agrupacions que s’esforcen per mantenir i donar més impuls a les nostra cultura com són els nostres castellers, els Encantats, i el Grup Sardanista de Begues. Totes dues entitats seran imprescindibles en la Festa del Most.

Us animo doncs a participar també, a assistir-hi. Tot i que sembli estrany, de vegades participar d’una festa també significa realitzar una aportació personal en la continuïtat de les nostres tradicions i en la difusió del nostre llegat. Poques vegades podem fer tant amb tan poc esforç.

Contacta
amb l'alcaldessa
Adreceu els vostres comentaris omplint el segent formulari

Nom:
E-mail:
Missatge:
Qu s aquest web?Alcaldia Oberta s un espai virtual creat per a facilitar laccs de la ciutadania a la gesti municipal. A ms doferir la possibilitat de contactar directament amb lalcaldessa, tamb inclou informaci i reflexions al voltant dels diferents mbits municipals i institucionals.
Etiquetes
tapatast (2)  mobilitat (8)  participaci, (1)  AMB (7)  cultura (38)  carnestoltes (1)  diputaci de barcelona (4)  finanament (2)  sostenibilitat (8)  AMI (5)  parc del garraf (7)  yu (1)  2017 (3)  entitats (26)  2014 (2)  pagesia (2)  ermita (3)  hospital (1)  telecomunicacions (2)  centre de dia (2)  medi ambient (25)  centre cvic (9)  empresa (2)  coronavirus (31)  LOEPSF (2)  transparncia (16)  abocador (4)  2016 (1)  comer (12)  25N (3)  parc metropolit (2)   (284)  2018 (4)  ensenyament (6)  parellada (1)  sanitat (5)  serveis (27)  desnonaments (1)  llei (3)  carretera (2)  cam ral (9)  biblioteca (6)  festa major (11)  patrimoni; (22)  joventut (12)  reflexions (289)  tecnologia (6)  gent gran (17)  famlia (7)  equipaments (12)  ocupaci (4)  dona (11)  salut (3)  subvencions (5)  ordenances (2)  Bruguers (1)  patrimoni (20)  felicitaci (2)  pobresa energtica, (1)  LRSAL (4)  902 (2)  aplec (1)  alcohol (1)  cinema (1)  pressupostos (14)  esport (11)  participaci (32)  pedrera (4)  alcaldia (16)  policia local (7)  consulta (11)  infants (4)  2019 (10)  seguretat (13)  patrimoni; (9)  lleure (31)  refugiats (1)  parlament (3)  habitatge (2)  solidaritat (13)  Nadal (10)  civisme (8)  OAC (1)  reflexions (4)  9N (5)  explosi (1)  Erampruny (1)  eleccions (10)  petit casal (1)  catalunya (26)  alta tensi (4)  pobresa energtica (2)