ACEPTAR
Aquesta web només utilitzarà cookies analítiques si vostè accepta expressament la seva instal · lació al seu navegador. Obtingui més informació a la nostra Política de Cookies

Alcaldia oberta - Ajuntament de Begues

<< Tornar

Els refugiats sirians tenen casa seva als ajuntaments

El món local ha tornat a demostrar que és el que major capacitat de reacció té davant de les problemàtiques socials

De la mateixa manera que molts altres ajuntaments, l’Ajuntament de Begues s’ha posat al llarg dels darrers dies en marxa per a donar resposta al drama que viuen milers de persones que es veuen obligades a deixar les seves llars fugint de la guerra civil que assola Síria. Des del nostre municipi ens hem posat a disposició del Fons Català de Cooperació, amb el que fa molts anys que col·laborem, per a participar d’aquelles actuacions que coordini en suport a aquestes persones. De la mateixa manera hem obert un registre destinat a incloure a aquells que des de Begues han mostrat la seva voluntat de posar-se al servei d’aquestes actuacions solidàries en les que participarem.

Mentre en d’altres àmbits encara es parla del repartiment de quotes de refugiats, com si es tractés d’un macabre regateig, els consistoris hem obert les portes i els braços. Ens costa d’entendre aquesta imatge de la vergonya que està oferint Europa en el seu conjunt i Espanya de manera concreta. Aquells que fugen de la mort i del conflicte armat, com és el cas, no poden ser tractats com un convidat incòmode i, molt menys, com un invasor.

Les administracions locals sabem que les xifres tenen cares, noms i cognoms. Als ajuntaments arriben les persones que passen per moments difícils, aquells que ho han perdut tot o els que tenen una necessitat imminent. Nosaltres els veiem i els mirem als ulls. Potser per aquesta proximitat tenim una major flexibilitat i una capacitat d’acció més contundent que el d’altres instàncies. Quan es necessita una acció decidida, sempre es pot comptar amb els municipis.

A Begues, a més, disposem d’un valor afegit com és la generositat constant de la nostra població. Recentment, amb l’explosió registrada aquest estiu al carrer Major, hem tingut la possibilitat de constatar la capacitat de les persones que aquí viuen de posar-se del costat dels que pateixen. Han estat precisament els oferiments fets per diferents veïns i veïnes els que ens han animat a crear el registre de voluntaris que hem posat en marxa.

Si encenem la televisió encara veurem debats i discussions sobre què hem de fer. Al nostre poble ja ens hem posat en marxa.
Contacta
amb l'alcaldessa
Adreceu els vostres comentaris omplint el següent formulari

Nom:
E-mail:
Missatge:
Què és aquest web?Alcaldia Oberta és un espai virtual creat per a facilitar l’accés de la ciutadania a la gestió municipal. A més d’oferir la possibilitat de contactar directament amb l’alcaldessa, també inclou informació i reflexions al voltant dels diferents àmbits municipals i institucionals.
Etiquetes
AMI (5) · AMB (7) · dona (11) · OAC (1) · 2016 (1) · empresa (2) · 2019 (10) · parellada (1) · catalunya (26) · abocador (4) · yu (1) · centre cívic (9) · infants (4) · solidaritat (13) · entitats (26) · ermita (3) · ordenances (2) · transparència (16) · participació, (1) · policia local (7) · 25N (3) · diputació de barcelona (4) · LOEPSF (2) · carnestoltes (1) · seguretat (13) · joventut (12) · Eramprunyà (1) · festa major (11) · 2018 (4) · eleccions (10) · parc metropolità (2) · pobresa energètica (2) · serveis (27) · camí ral (9) · ocupació (4) · alta tensió (4) · ensenyament (6) · 902 (2) · família (7) · pagesia (2) · 9N (5) · reflexions (289) · equipaments (12) · patrimoni (20) · patrimoni; (22) · alcohol (1) · refugiats (1) · comerç (12) · parc del garraf (7) · parlament (3) · pobresa energètica, (1) · gent gran (17) · 2014 (2) · 2017 (3) · telecomunicacions (2) ·  (284) · esport (11) · subvencions (5) · pedrera (4) · lleure (31) · coronavirus (31) · tecnologia (6) · aplec (1) · desnonaments (1) · tapatast (2) · Nadal (10) · biblioteca (6) · salut (3) · cinema (1) · medi ambient (25) · pressupostos (14) · sostenibilitat (8) · hospital (1) · Bruguers (1) · carretera (2) · petit casal (1) · consulta (11) · felicitació (2) · llei (3) · centre de dia (2) · sanitat (5) · mobilitat (8) · participació (32) · civisme (8) · habitatge (2) · reflexions (4) · explosió (1) · LRSAL (4) · cultura (38) · alcaldia (16) · patrimoni; (9) · finançament (2)